Play Store

Göy qutabının hazırlanması - MİLLİ MƏTBƏX

Azərbaycan milli mətbəxinin dadlı yeməklərindən biri göy qutabıdır.

Metbuat.az yeməyin hazırlanma qaydasını təqdim edir.

Lazım olan ərzaqlar:

4-5 stəkan un
1 yumurta
1 ç/q duz
İlıq su
Zövqə görə sarıkök əlavə etmək olar

Yuxa üçün:
4-5 x/q un

İçlik üçün:
10 dəstə göyərti (keşniş, şüyüd, ispanaq, göy soğan, nanə, sarımsaq, cəfəri, turşəng, kəvər, cincilim və s.)
Zövqə görə duz

Qutabın aralarına sürtmək və qızartmaq üçün:
Kərə ya da bitki yağı

Üzəri üçün:
Sumaq (zövqə görə)
Qatıq

Hazırlanmasına gəldikdə, unu qaba ələyin. Ortasına yumurta, su əlavə edib qaşıqla qarışdırın. Sonra normal xəmir yoğurun. Xəmiri balaca hissələrə bölüb kündəliyin. Üstünü örtüb qurumaması üçün salafan taxın. İçliyi hazırlayın. Göyərtiləri təmizləyib yuduqdan sonra xırda doğrayın. Doğranmış göyərtiyə duz səpib qarışdırın.

Kündənin birini götürüb un səpib nazik yuxa yayın. Yuxanın yarı hissəsinə içlikdən qoyub iki qatlayın və yanlarını bərkidin. İsti sacın üzərinə qoyub hər iki tərəfini qızardın. Bu şəkildə bütün qutabları bişirin.

Nuş olsun!

"Tava kabab"ın hazırlanması - MİLLİ MƏTBƏX


Şahid olduğunuz hadisələrin video və ya fotosunu çəkərək bizə göndərin:
0552252950 (Whatsapp)
Загрузка...

RƏYLƏR

BU KATEQORİYADAN DİGƏR XƏBƏRLƏR